Door uw dagelijks beheer van het serverpark en bijbehorende computernetwerk uit handen te geven, bespaart u op de vaste lasten die een medewerker met zich meebrengt. Door goede scholing kunnen wij er continue voor zorgen dat alle bedrijfsprocessen in gang blijven en kunnen wij problemen voorkomen alvorens zij bekend worden.

Van een traditioneel serverpark tot aan uw serverpark in de cloud, voor Eurolym ICT Services zijn er geen grenzen. Wij proberen onze klanten altijd zo goed mogelijk te adviseren, om er zo voor te zorgen dat er niet alsnog te veel wordt betaald.

Vaak werken wij door middel van “remote support”, waardoor verstoringen vaak binnen het uur zijn opgelost. Maar het persoonlijk contact met de klant is en blijft het belangrijkste, en daarom doen wij nog steeds genoeg beheer op locatie!

Onderhoud

Om te voorkomen dat er zich verstoringen plaatsvinden, maken wij ook gebruik van “remote control systems”. Door middel van deze systemen zijn wij in staat om 24/7 uw netwerk te monitoren en direct in te grijpen wanneer nodig.